Is LED verlichting dimbaar?

Zijn LED lampen te dimmen?

Het is een veel gestelde vraag door mensen die van plan zijn LED verlichting toe te passen in hun interieur. Daarom zullen we hieronder uitgebreid ingaan op de combinatie van LED licht en dimmen. Ook zullen we je kennis laten maken met onze houten balklamp Woodlight en stalen balklamp Steellight, die met een dimbare LED lijn kunnen worden uitgevoerd. Wil je dus alles weten over het dimmen van LED lampen en wil je daarnaast geïnspireerd worden door onze unieke hanglamp? Dan raden we je aan om vooral door te lezen.

  • Wij ontwerpen en maken een unieke houten balklamp met een dimbare LED lijn.
  • Het is belangrijk dat een LED lamp de juiste elektronica heeft, die de hoeveelheid stroom reguleert.
  • De techniek rondom LED verlichting wordt steeds beter.

LED verlichting dimmen

Light Emitting Diode is de betekenis van de term LED. Een LED bron bestaat uit veel verschillende LED’s. Deze LED’s geven meer of minder licht af, afhankelijk van de hoeveelheid stroom die je door de LED’s laat gaan. Dit betekent dus dat LED lampen dimbaar zijn. Echter is het van belang dat de elektronica, die de LED lamp aanstuurt, ervoor zorgt dat de juiste spanning door de LED’s gaat. Anders loop je kans dat de LED’s kapot gaan. De stroom die door de LED’s gaat moet dus worden gereguleerd door de juiste elektronica. Deze elektronica moet ervoor zorgen dat het maximum van de LED niet wordt overschreden, rekeninghoudend met de behuizing. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

LED it beam Steellight

Onze balklampen worden uitgerust met een hoogwaardige LED lijn, die dimbaar is.

LED lampen worden steeds beter dimbaar

De ontwikkeling van LED verlichting staat nog in de kinderschoenen. Dat betekent dat LED lampen de komende jaren steeds beter zullen worden. De LED lijn die wij toepassen in onze houten en stalen balklampen is een koploper op het gebied van LED verlichting. De prestaties van deze LED lijn zijn uitmuntend, van wit licht tot warm licht. Wil je onze balklampen bekijken? Klik dan hier!

 

© Indusigns 2019