LED it beam Woodlight

LED it Beam - Uniek design van hout en staal.

Het ontwerp van de LED it Beam hanglampen ontstond in 2016. Na een jaar van brainstormen, 'trial and error' en redesignen, zijn we nu gekomen tot het moment waarop we met trots de Woodlight en Steellight aan u kunnen presenteren.

In 2016 ontstond het eerste schetsontwerp voor de LED it Beam balklampen. Na wat tekeningen gingen we nadenken over de materialisatie van de verschillende lampen. We waren er vrij snel uit, dat we de lampen sowieso in hout en staal wouden uitvoeren en dat is ons nu ook definitief gelukt. In de toekomst zijn we van plan om de materiaalsoorten nog verder uit te breiden, maar voor nu leggen we de volledige focus op hout en staal.

Inmiddels zijn de beide designlampen volledig doorontwikkeld en klaar om de concurrentie aan te gaan met andere gerenommeerde designmerken. We zijn er van overtuigd dat het esthetische ontwerp van zowel de Woodlight en de Steellight goed zullen worden ontvangen in de wereld van het interieur. De lamp is geschikt voor verschillende functies op verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan sfeervol licht boven de eettafel tijdens een romantisch diner en aan functioneel wit licht boven het bureau in een kantoorgebouw.

LED it Beam is ontstaan uit een al bestaande samenwerking tussen twee broers. Zij startten in 2013 hun creatieve onderneming Indusigns in Groningen, werkten 3 jaar vanuit hun werkplaats in Amsterdam en verrichten tegenwoordig het werk in Zwolle. Hun werk gaat steeds meer richting design en zodoende sluiten de producten van voor deze fase (hergebruik, robuust, rauw) steeds minder aan bij hun huidige, meer subtiele werk. Vandaar dat besloten is om deze unieke lampen een eigen platform te gunnen. Inmiddels genieten al vele klanten van een LED it Beam in hun interieur.

Het materiaal voor de Woodlight en Steellight wordt met zorg en passie geselecteerd. Alleen de beste materialen zijn goed genoeg. Het mooie aan de Frans eikenhouten balken is, dat geen balk hetzelfde is. Hierdoor is dus iedere houten balklamp uniek. Hoe gaaf is dat?! De industriƫle stalen balk van de Steellight wordt gemaakt van blauwstaal en duurzaam RVS, het is maar net wat u het mooist vindt.

De Woodlight en Steellight balklamp zijn volledig naar wens samen te stellen. Zo kun je kiezen voor de materiaalsoort (hout of staal), maar kun je ook de lengte van de balk (1000mm of 1500mm) en de ‘look’ van de beugels (blauwstaal, gun metal, roest en rvs) zelf bepalen. Hoe gaaf is dat? Een volledig door jou zelf ontworpen hanglamp in huis. Iedere balk wordt afgewerkt in onze werkplaats in Zwolle en de lampen zijn zodoende een echt en uniek stukje ‘Dutch design’.

Ben je ook al bekend met al ons andere werk? Zoals eerder gemeld, zijn we in 2013 begonnen in de wereld van het interieur onder de naam Indusigns. Nadat we vele markten, fairs en beurzen hebben bezocht, ontelbaar veel mensen hebben gesproken en ons op social media uitgebreid hebben geprofileerd, zijn we inmiddels een bekend in de wereld van ‘upcycling’. Upcycling betekent dat je ‘afval’ uit de oude functie haalt en het een nieuwe, meer duurzame, functie geeft. Zo hergebruiken wij bijvoorbeeld veel olievaten en maken er toffe items voor het interieur van.

We nodigen je van harte uit om eens bij onze werkplaats in Zwolle langs te komen. We hebben altijd mooie houten balken op voorraad en hoe gaaf is het om jouw balk zelf uit te komen zoeken. Neem wel altijd even van tevoren contact met ons op, want we zijn niet altijd aanwezig. We kijken er naar uit jou binnenkort te begroeten.

© Indusigns 2019