Top 5 vragen over verlichting

Top 5 vragen over verlichting

Heb je een vraag over jouw lampen in huis?

Verlichting is ontzettend belangrijk in huis. Het zorgt voor een gezonde omgeving, brengt sfeer en verlicht alle items in je huis op een mooie manier. Een lamp uitzoeken en ophangen is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zullen we in dit artikel de top 5 van meest gestelde vragen over verlichting beantwoorden. Na het lezen van dit artikel ben je goed op de hoogte over de “do’s and dont’s” op het gebied van lampen. Lees dus snel verder en bekijk of ook jouw vraag in het artikel wordt beantwoord. Mocht dat niet zo zijn, neem dan gerust contact met ons op!

  • In dit artikel vind je veel antwoorden op jouw vragen over verlichting.
  • Stel voor jezelf een lijst op met eisen, die je stelt aan jouw nog aan te schaffen lamp.
  • Een hanglamp hang je meestal ongeveer 80cm boven de eettafel op.
  • Weet je niet precies hoeveel lampen je moet toepassen? Dan is een lichtplan een optie.
  • Kies je voor een houten of stalen balklamp? Dat is afhankelijk van de toegepaste materialen in je interieur.
  • Wil je warm of juist wit licht? Kies voor de juiste lichtbron.

Vraag 1; Hoe kies ik de juiste lamp voor mijn interieur?

Bij de keuze voor een bepaalde lamp dien je rekening te houden met een aantal zaken. Wat is bijvoorbeeld de stijl van jouw interieur? Is deze industrieel, modern of juist landelijk? Ook is de functie van de lamp erg belangrijk. Komt de lamp boven de eettafel te hangen, of juist in de woonkamer? Daarnaast is het ook belangrijk dat de lamp groot genoeg is om voldoende licht te geven. Zet al deze zaken voor jezelf op een rijtje en ga met de opgestelde eisen op zoek. Hou er rekening mee dat je niet altijd binnen een dag de geschikte lamp vindt. Maar als je al deze aspecten in ogenschouw neemt, dan weten we zeker dat jouw zoektocht voorspoedig zal verlopen. Bekijk ook onze unieke balklampen eens. Wellicht bieden wij de lamp aan die jij zoekt!

Woodlight LED it beam Blog

Wil je jouw keuken op een mooie manier verlichten met LED-verlichting? Dan is onze Woodlight balklamp een uitstekende keuze.

Vraag 2; Hoe hoog moet ik mijn hanglamp ophangen?

Een erg veel gestelde vraag is hoe hoog een hanglamp bijvoorbeeld boven een eettafel moet komen te hangen. Het antwoord op deze vraag is niet heel erg moeilijk. Een stelregel is, dat een lamp op ongeveer 80cm boven de eettafel moet komen te hangen. Het is in ieder geval belangrijk dat je niet teveel tegen of in de lamp kijkt. dat zou nogal vervelend zijn. Uiteraard kun je altijd een beetje spelen met de hoogte van de verlichting. Hoe hoger je de lamp hangt, hoe groter het lichtbereik zal zijn. Om ons antwoord op deze vraag wat duidelijker te maken, zullen we hieronder een illustratie plaatsen, waarop het een en ander nog een wordt uitgelegd.

Hoe hoog moet ik mijn lamp ophangen - LED it beam

Zo hoog hang je een lamp boven de eettafel op.

Vraag 3; Hoeveel lampen heb ik nodig?

Natuurlijk is het heel belangrijk dat je genoeg lampen toepast in jouw interieur. Het is wetenschappelijk bewezen dat slechte en onvoldoende verlichting niet goed is voor de gezondheid. Heb je een eettafel van 3 meter lang? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor twee grote lampen of juist voor 3 kleinere. Het gaat er ook een beetje om of het aantal lampen esthetisch gezien mooi staat in jouw interieur. Dat kun je zelf het beste betalen. Zorg er in ieder geval voor dat je goed voor ogen hebt hoeveel oppervlakte je moet verlichten in huis. Mocht je er helemaal niet uitkomen, dan is het laten opstellen van een lichtplan altijd nog een optie. Dan weet je precies waar je aan toe bent!

Vraag 4; Kies ik voor een houten of een stalen lamp?

Lampen zijn er in veel verschillende soorten en maten en ook de gebruikte materialen zijn erg divers. Zo bieden wij op dit moment bijvoorbeeld een houten en stalen variant aan van onze unieke balklamp. Waar je uiteindelijk voor kiest, is afhankelijk van de materialen die je in jouw interieur hebt verwerkt. Heb je veel staal in huis, dan kan hout juist mooi zijn voor het contrast en andersom. Bekijk daarnaast ook of de kleur van het materiaal aansluit bij de rest van je interieur. Mocht je onze balklampen helemaal te gek vinden, maar ben je juist op zoek naar kunststof of beton?! Niet getreurd, want daar zijn we mee bezig! Wil je meer weten over de voortgang van deze materialen? Neem dan contact met ons op!

Kies je voor een houten of stalen balklamp - LED it beam

Kies je voor een houten of stalen balklamp?

Vraag 5; Voor welke lichtbron kies ik in mijn lamp?

Wanneer je een mooie lamp hebt gevonden, is het ook nog belangrijk dat je kiest voor de juiste lichtbron. Hierbij is het van belang dat je goed kijkt naar de functie van het licht. Hangt de lamp bijvoorbeeld boven de eettafel, dan wil je graag sfeervol warm licht. Komt de lamp echter boven het bureau te hangen, dan ben je meer op zoek naar functioneel wit licht. Bekijk ook welke lichtsterkte de lichtbron heeft, zodat je zeker weet dat alles voldoende wordt verlicht. Als je van duurzaamheid houdt, dan kies je uiteraard voor LED-verlichting. Onze balklampen zijn voorzien van een hoogwaardige LED-lijn, die warm- en wit licht afgeeft. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van LED-verlichting? Lees dan eens dit artikel.

© Indusigns 2019