Welke mate van tekening van het hout kies jij?

Iedere Frans eikenhouten balk is op een unieke manier getekend

De houten balken, die we gebruiken voor onze balklamp Woodlight, zijn stuk voor stuk uniek. De ene balk is wat strakker en netter qua uiterlijk en de andere balk is juist erg getekend en zit vol met karakteristieke noesten en scheuren. Net als bij de keuze voor de verschillende beugels is ook de keuze voor de tekening van het hout sterk afhankelijk van jouw smaak. Hieronder beschrijven we de drie verschillende mates van tekening van het hout.

  • Onze Frans eikenhouten balken hebben allemaal een eigen mate van tekening
  • Licht getekende balken bevatten zo min mogelijk noesten en scheuren
  • Getekende balken bevatten hier en daar een scheurtje of een noestje
  • Sterk getekende balken zitten vol noesten en scheuren, deze zijn vrij uniek

Licht getekende houten balklamp

Kies je voor een lichtgetekende houten balk? Dan bevat jouw balklamp zo weinig mogelijk noesten en scheuren. Natuurlijk is het niet helemaal uit te sluiten dat er nog een enkele kleine tekening op het hout zichtbaar is. Dat is nou eenmaal karakteristiek aan hout. Mocht je er zeker van willen zijn dat we een balk gebruiken die voldoet aan je wensen, dan raden wij je aan om ons even te contacten, zodat wij een foto kunnen sturen van mogelijke opties.

Licht getekende Frans eikenhouten balk

Getekende houten balklamp

Als je voorkeur uitgaat naar een getekende balk, dan zul je hier en daar een noest en een scheur  aantreffen op de balklamp. Niet heel erg veel, maar ook niet minimaal. De meeste Frans eikenhouten balken vallen onder deze categorie. Wijzelf hebben een lichte voorkeur voor getekende balken, omdat ze zo mooi karaktervol zijn en niet snel zullen vervelen.

Getekende Frans eikenhouten balk

Sterk getekende houten balklamp

De keuze voor een sterk getekende balk betekent dat je een balklamp ontvangt met veel noesten en schuren. Niet veel balken treffen we op deze manier aan, maar ze zijn ontzettend gaaf. Nogmaals, het blijft een kwestie van smaak uiteraard. Hoe gaaf is het dat je de lamp helemaal naar wens kunt samen te stellen?! Ben je geïnteresseerd geraakt naar aanleiding van deze blog? Bekijk de unieke balklamp dan hier!

Sterk getekende Frans eikenhouten balk

 

 

© Indusigns 2019